Alles over

Proefsleuven door HDB

3D Proefsleuven HDB

HDB: voorspelbaar in elk project

HDB BV Expert

Direct advies van één van onze experts?

Neem contact met ons op via e-mail of bel 073 623 7227.

Polygon

Proefsleuven in het kort.

Om de ligging van bestaande kabels en leidingen inzichtelijk te krijgen maakt HDB proefsleuven. Het maken van een proefsleuf is veruit de meest effectieve methode om de staat en ligging van ondergrondse kabels en leidingen te onderzoeken en in beeld te brengen. Waar er bij onderzoeksmethodes als grondradar aannames worden gedaan, is de data die wij uit een proefsleuvenonderzoek halen altijd een exact beeld van de werkelijkheid.

De grondradar is echter wel complementair aan het proefsleuvenonderzoek. De vermoedelijke ligging van kabels, leidingen en riolering kan hiermee worden bepaald, alvorens er wordt gestart met het graven van de proefsleuf. Ook kan de data uit het grondradar onderzoek worden ingezet om proefsleuven grafisch te verlengen.

Met het graven van de proefsleuf onderzoekt HDB niet alleen de ligging en staat van de ondergrondse kabels en leidingen, maar maken we ook discipline, diameter en materiaalsoort inzichtelijk. Zo verkrijgt je een exact beeld van de ondergrondse infrastructuur en kun je de KLIC beter interpreten.  

Op basis van de data uit het onderzoek kun jij oriënteren, ontwerpen en doelgericht te werk gaan, op deze manier voorkom je graafschades en stagnatie. Zo helpen we jouw organisatie verder naar een optimaal projectverloop en komen jullie dichter bij CROW500-proof.  

Meer weten over een proefsleuven onderzoek door HDB? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies of demo! 

Waarom proefsleuven van HDB?

  • Een overzichtelijke rapportage van de exacte ligging van kabels, leidingen en riolering

  • Voorkomen van graafschades en stagnatie 

  • Duidelijkheid in planning en budget 

  • Optioneel jouw eigen database via ArcGIS 

  • Visualiseer jouw proefsleuven in het veld met Agumented Reality

Een proefsleuf graven? Zo werkt het.

Het voornaamste doel van proefsleuven is het controleren op de praktische uitvoerbaarheid van voorgenomen aanleg of vervanging van kabels en leidingen. Daarnaast brengen we de impact in kaart die voorgenomen civieltechnische werkzaamheden hebben op de bestaande infrastructuur.  

We zien nog te vaak graafschades en onvoldoende ruimte door matig vooronderzoek. HDB helpt u deze obstructies voorkomen, door het projectteam al in de ontwerpfase van de juiste data te voorzien.

Proefsleuven in ArcGIS
Proefsleuf onderzoek

Inzicht in wat je niet ziet.

Bij het graven van een proefsleuf gaat HDB secuur te werk en brengt de vrije ruimte of het gebrek hieraan in de reeds bestaande infrastructuur nauwkeurig in kaart. Deze bevindingen analyseert en verwerkt HDB tot een gedetailleerd rapport met praktische aanbevelingen.  

HDB zet hierbij altijd een stap extra door doelgericht op zoek te gaan naar data. Hierbij inspecteren we de omgeving en adviseren we over de beste locatie voor het graven van proefsleuven. Indien gewenst doet HDB  aanvullend onderzoek naar bodemgesteldheid en ecologische aspecten. Zo kunt u rekenen op een grondig onderzoek dat van A tot Z voldoet uw eisen en wensen. Wij bieden inzicht in wat je niet ziet. 

Analoog, Digitaal en 3D.

HDB biedt de keuze uit proefsleuven die analoog of digitaal zijn ingemeten. Daarnaast kunnen we de digitale proefsleuven ook in 3D en zelfs in Augmented Reality (AR) opleveren. 

We vertellen u graag meer over analoge, digitale én 3D proefsleuven in een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts.

Proefsleuf opties.

  • Een analoog ingemeten proefsleuf wordt ingemeten doormiddel van een meetband en baak. Het GPS-coördinaat van waaruit gemeten is wordt wel digitaal uitgelezen zodat de locatie van de proefsleuven altijd te herleiden is. 

  • Een digitale proefsleuf wordt ingemeten op X, Y en Z coördinaten en is hiermee perfect te integreren in uw CAD-ontwerp. 

  • Digitaal ingemeten proefsleuven kan HDB ook opleveren in 3D ontwerpen zodat iedereen binnen en buiten uw organisatie de situatie begrijpt. Deze 3D proefsleuven kunnen wij ook integreren in Augmented Reality (AR).  Zo weet zowel de binnen- als buitendienst wat ze kunnen verwachten en worden graafschades voorkomen.

Proefsleuf analoog digitaal
3D proefsleuven

Verschillende soorten proefsleuven

Aan de slag met Proefsleuven.

HDB staat bekend om het nauwkeurig voorbereiden, graven, inmeten en verwerken van proefsleuven. Daarbij ontzorgt HDB u volledig, omdat wij alle specialisten zelf in huis hebben, van graafploeg en landmeters tot CAD-tekenaars en adviseurs.  

Tijdens werkzaamheden staat veiligheid altijd voorop. Daarom verzorgt HDB de juiste veiligheidsmaatregelen, meldingen en vergunningen. In de meeste gevallen wordt er met de hand gegraven, maar mocht het nodig zijn dan maakt HDB gebruik van een minigraver waarbij er wordt voorgestoken.  

Naast graven kan er voor het maken van proefsleuven ook worden gekozen voor de inzet van zuigtechniek. Meer weten over zuigtechniek ten behoeve van proefsleuven? Bekijk dan onze samenwerking met Methorst Zuigtechniek.  

Het proefsleuven onderzoek krijg je zo opgeleverd dit naadloos aansluit op jouw organisatie, project, eisen en wensen. Samen voorkomen we verrassingen.

Proefsleuf Digitaal
Proefsleuf graven HDB BV

Graven in verontreinigde grond.

Voordat je gaat graven moet er een bodemonderzoek worden gedaan. Veel grond in Nederland is dusdanig verontreinigd dat deze op een gecertificeerde manier moet worden gesaneerd of tijdelijk worden uitgenomen. Om deze saneringen of tijdelijke uitnamen uit te mogen voeren is HDB BV gecertificeerd volgens de BLR 7000, welke een viertal protocollen beschrijft voor het veilig afvoeren van verontreinigde grond. Onze experts vertellen u hier graag meer over. 

HDB zorgt tijdens het graven van proefsleuven in verontreinigde grond voor de juiste vergunningen en certificeringen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en voorkomen we milieuverontreiniging.