Projecten

Coördinatie kabels en leidingen, gemeente Oosterhout

Coördinatie kabels en leidingen HDB

HDB ondersteund de specialist kabels en leidingen van de gemeente Oosterhout als coördinator kabels en leidingen. Benieuwd naar de kracht van coördinatie kabels en leidingen binnen een gemeente?

  • HDB verzorgde de coördinatie kabels en leidingen van dit gemeentelijke project.

  • CROW 500 proof met onderzoek kabels en leidingen

  • HDB verzorgde de coördinatie kabels en leidingen van dit gemeentelijke project.

Doel

De energietransitie, CROW 500 en overige ontwikkelingen maken van de ondergrond een zeer complexe wereld, daarnaast heb je altijd nog civiele projecten die invloed hebben op deze ondergrondse situatie.

Hoe kan je als gemeente grip krijgen op deze enorme impact op de ondergrond zonder de toekomst uit het oog te verliezen? De processen blijven bewaken zonder dat beleidsmatige zaken blijven liggen?

Om de gemeente Oosterhout extra grip te geven op de huidige ondergrondse wereld ondersteund HDB de specialist kabels en leidingen van de gemeente Oosterhout als coördinator kabels en leidingen.

Coördinatie kabels en leidingen HDB

Wat heeft HDB gedaan

Als coördinator kabels en leidingen neemt HDB na de vaststelling van het voorlopig ontwerp (VO) de regie op zich en kan de specialist van de gemeente zich blijven focussen op de toekomst en beleidsmatige zaken!

Tijdens de uitvoering ontzorgt HDB door de werkzaamheden met betrekking tot kabels en leidingen af te stemmen op de integrale planning, deze werkzaamheden te controleren aan de hand van tekeningen en eventuele raakvlakken voorkomen.

Hierbij functioneert HDB als het aanspreekpunt voor kabels en leidingen en organiseert de nodige nuts overleggen, monitort de wijzigingen op het ontwerp en zorgt gedurende het traject voor de afstemming en communicatie met de netbeheerders en hun aannemers.

Daarnaast functioneert HDB ook als het aanspreekpunt en specialist kabels en leidingen binnen de gemeente tijdens overleggen met de andere specialismes binnen de gemeente als water, groen en spelen, wegen en openbare ruimte.

Vanaf het definitief ontwerp tot en met de uitvoering ontzorgt HDB in deze complexe ondergrondse wereld zodat de opdrachtgever grip krijgt op zijn projecten!

Details

Wat valt er onder een totale ontzorging?

  • Ondersteunen met verstrekken van vergunningen

  • Aanpassingen op het definitief ontwerp (DO)

  • Aannemers in contact brengen met nutsbedrijven

  • Adviseren in zowel processen als uitvoeringswijzen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van coördinatie kabels en leidingen voor jouw project?

Polygon