Methorst zuig- en blaastechniek

Dé specialist in zuig- en blaastechniek

HDB en Methorst

HDB en Methorst Projecten B.V. hebben hun krachten gebundeld. Hieruit is een unieke samenwerking voorgekomen waarbij opdrachtgevers worden voorzien van inzicht in kabel- en leidingtracés. De kracht van HDB als dé specialist in proefsleuven binnen Nederland wordt hierbij gecombineerd met het specialisme van Methorst Projecten B.V. op het gebied van grondzuigtechniek. In deze samenwerking focust HDB zich op het voorbereidend werk, het inmeten, registreren en opleveren van proefsleuven en Methorst op de inzet van deze grondzuigtechniek, hierbij is Methorst in staat de meest uiteenlopende (bouw) stoffen doeltreffend verwijderen zoals zand, grond, grind en puin.

De inzet van zuigtechniek bij het proefsleuvenonderzoek van HDB resulteert in een veilige manier van werken met minimale overlast. Dit alles om onze opdrachtgevers een accuraat beeld te geven van de ondergrondse situatie.

Meer weten over deze samenwerking? Bekijk dan het onderstaande animatiefilmpje:

De kernwaardes van onze samenwerking

Onze kernwaardes:

 • Deskundige professionals

 • Heldere afspraken

 • Geeft duidelijkheid en zichtbaarheid in tracés

 • Veiligheid en zekerheid bij het realiseren van proefsleuven

 • Efficiënt en kostenbesparend

 • De opdrachtgever wordt compleet ontzorgd

 • Snelle en flexibele inzetbaarheid

Ontzorgt van A tot Z

Intresse in proefsleuven met de inzet van zuigtechniek? Laat ons inzicht bieden in wat je niet ziet en vraag vandaag om een vrijblijvende offerte.

Gedurende het project ontzorgt HDB samen met Methost van A tot Z. Van het maken van de moormelding en KLIC-melding tot aan de oplevering. Naast de complete uitvoering van het proefsleuvenonderzoek kunnen wij ook ontzorgingen door een adviserende rol in te nemen met betrekking tot de locatiebepaling van de proefsleuven of eventueel zelfs te adviseren over het ideale tracé met Tracestudies!

Oog op het resultaat, grip op het proces

Het doel van deze samenwerking is het bieden van inzicht in de ondergrondse infrastructuur door de ligging van bestande kabels en leidingen accuraat inzichtelijk te maken. Hierbij is het complete proces ingericht op het bieden van het best mogelijke inzicht op basis van het vraagstuk.

Hierbij kent de samenwerking een gezamelijke randvoorwaarde, zo staat voor beide partijen veiligheid op nummer één. Veilig werken is voor HDB en Methorst een vereiste, niet een bijkomend apsect. Het beheersen en uitsluiten van risico's begint voor ons in de werkbvoorbereidingsfase, waarbij HDB onder andere voorziet in de benodigde meldingen, eventuele verkeersplannen en een beoordeling van het bodemonderzoek. Zo gaan wij goed voorbereid en grodnig te werk!

Onze werkwijze

Inzicht bieden in de ligging van bestaande kabels en leidingen resulteert in waardevolle data waarmee de opdrachtgever beter kan ontwerpen en doelgericht te werk kan gaan om graafschades te voorkomen. Het maken van proefsleuven is hierbij veruit de meest effectieve methodiek om de staat en ligging van ondergrondse kabels en leidingen te onderzoeken.

De kabels en leidingen worden tijdens dit onderzoek vrijgezogen door onze partner Methorst. Hierna worden deze kabels en leidingen geregistreerd door onze landmeter, tijdens deze registratie worden de kabels en leidingen digitaal ingementen op X, Y en Z coördinaat en gefotografeerd in een open sleuf om de opdrachtgever van extra inzicht te voorzien. Deze extra inzichten worden geboden door middel van 3 foto's: bovenaanzicht, zijaanzicht en een overzicht van de locatie.

Naast de ligging worden kabels en leidingen ook gecontroleerd op basis van discipline, diameter en materiaal. Als onze landmeter zijn onderzoek heeft voltooid maakt Methorst de sleuf netjes dicht en wordt de werkplek hersteld.

Nadat het onderzoek is voltooid gaat de tekenkamer van HDB aan de slag om de onderzoeksdata te verwerken in een rapportage. De vooruitstrevende rapportagevorm van HDB biedt hiermee exact de informatie waarop de opdrachtgever zit te wachten om zijn taken te kunnen voltooien.

Zo bieden wij inzicht in wat je niet ziet!

Voordelen van de inzet van zuigtechniek

De inzet van onze zuigtechniek bij het maken van proefsleuven resulteerd in de volgende voordelen:

 • In alle gevallen is het veiliger om grond weg te zuigen i.p.v. te graven

 • Schone werkplek

 • Overzichtelijke werkomgeving (geen bulten zand naast de sleuven)

 • Minder mensen, sneller werken

 • Efficiënter werken

 • Minder overlast voor de omgeving

 • Verantwoord werken (rug sparend)

 • Tijd- en kostenbesparend voor (licht) stedelijk gebied

HDB: voorspelbaar in elk project

Neem contact op met Danny via e-mail of bel 06 13 41 08 31.

Polygon